Enklaste receptet på soppa med bönor och potatis som mättar bra. Parmesan, paprikakräm och krutonger gör vardagen till fest!

För 4 personer

Ingredienser

Bönsoppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk + 1 msk olivolja
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
200 g färskpotatis
2 burkar cannellinibönor (à 400 g)
1 förp frysta sojabönor (200 g)
1/2 tsk + 1 krm salt
4 tjocka skivor surdegsbröd (à 50 g)

Paprikakräm

1 burk grillad paprika(200 g)
1 krm salt & peppar

Tillbehör

2 dl riven parmesanost

25 min

Bönsoppa med paprikakräm, parmesan och surdegskrutonger

 

1. Kräm: Låt paprikan rinna av. Mixa den med en mixerstav och krydda med salt.

2. Skala, halvera och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i en kastrull ca 3 min.

3. Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Skrubba och skär potatisen i mindre tärningar. Lägg dem i kastrullen och låt koka ca 5 min. Skölj cannellinibönorna och tillsätt dem och sojabönorna till soppan. Låt koka ytterligare ca 5 min. Krydda med 1⁄2 tsk salt.

4. Skär brödet i grova tärningar och blanda med 1 msk olja och 1 krm salt. Stek frasigt i en stekpanna.

5. Servera soppan med riven ost, paprikakräm och krutonger.