00000

En matig soppa med försiktig hetta, som förstärks eller mildras genom valet av ajvar.

För 8 personer

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4-6 stjälkselleri (ca 300 g)
3 burkar blandade bönor (à ca 410 g)
1,2 l vatten
4 hönsbuljongtärning
2 burkar ajvar förslagsvis en stark och en mild
1 dl torrt vitt vin
2 vitlöksklyfta pressade
1 tsk salt

Bönsoppa med kyckling och ajvar

1. Strimla kycklingen. Ansa och skär sellerin i cm-stora bitar. Spola bönorna under kallt vatten och låt dem rinna av väl.
2. Blanda vatten, buljongtärningar, ajvar, vin och vitlök i en kastrull.
3. Blanda ner kyckling och selleri. Låt soppan koka på svag värme 4–5 min eller tills kycklingen är färdig. Tillsätt bönorna mot slutet.
4. Smaka av med salt. Servera.