Bönsallad med sparris och dragon- dressing

Rädisor och sparris bidrar med knaprig och god konsistens till salladen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 vita bönor - (à 380 g) förp stora
  • 500 g sparris - grön
  • 1 knippe rädisor
  • 1 krispsallad
  • 1 påse mâchesallad - (80 g)
  • 1 påse rucola - (80 g)

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl rapsolja
  • 2 msk dragon - hackad
  • 2 msk persilja - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Dressing: Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 2 min. Ta upp och knäck ägget. Skrapa ur skalet med en sked. Blanda ägget med senap och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Rör i dragon och persilja och smaka av med salt och cayennepeppar.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg sparrisen i isvatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar.

  3. Ansa och skiva rädisorna. Strimla krispsalladen. Blanda de olika salladssorterna med bönor, sparris och rädisor. Servera med dressing och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!