00000

Rädisor och sparris bidrar med knaprig och god konsistens till salladen.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 vita bönor, (à 380 g) förp stora
500 g sparris, grön
1 knippa rädisor
1 krispsallad
1 påse mâchesallad, (80 g)
1 påse rucola, (80 g)

Dressing:

1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
2 msk dragon, hackad
2 msk persilja, hackad
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar

1. Dressing: Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 2 min. Ta upp och knäck ägget. Skrapa ur skalet med en sked. Blanda ägget med senap och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Rör i dragon och persilja och smaka av med salt och cayennepeppar.
2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg sparrisen i isvatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar.
3. Ansa och skiva rädisorna. Strimla krispsalladen. Blanda de olika salladssorterna med bönor, sparris och rädisor. Servera med dressing och bröd.