1. Dressing: Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 2 min. Ta upp och knäck ägget. Skrapa ur skalet med en sked. Blanda ägget med senap och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Rör i dragon och persilja och smaka av med salt och cayennepeppar.
2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg sparrisen i isvatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar.
3. Ansa och skiva rädisorna. Strimla krispsalladen. Blanda de olika salladssorterna med bönor, sparris och rädisor. Servera med dressing och bröd.
Bönsallad med sparris och dragon- dressing
Rädisor och sparris bidrar med knaprig och god konsistens till salladen.
För 4 person(er)
Ingredienser
2 | vita bönor, (à 380 g) förp stora |
500 g | sparris, grön |
1 knippa | rädisor |
1 | krispsallad |
1 påse | mâchesallad, (80 g) |
1 påse | rucola, (80 g) |
Dressing:
1 | ägg |
1 msk | dijonsenap |
1 msk | vitvinsvinäger |
1,5 dl | rapsolja |
2 msk | dragon, hackad |
2 msk | persilja, hackad |
0,5 tsk | salt |
1 krm | cayennepeppar |