Bönsallad med sparris och dragon- dressing
Ingredienser
- 2 vita bönor - (à 380 g) förp stora
- 500 g sparris - grön
- 1 knippe rädisor
- 1 krispsallad
- 1 påse mâchesallad - (80 g)
- 1 påse rucola - (80 g)
Dressing
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1,5 dl rapsolja
- 2 msk dragon - hackad
- 2 msk persilja - hackad
- 0,5 tsk salt
- 1 krm cayennepeppar
Gör så här
-
Dressing: Lägg ägget i kokande vatten och låt koka 2 min. Ta upp och knäck ägget. Skrapa ur skalet med en sked. Blanda ägget med senap och vinäger. Vispa i oljan, lite i taget. Rör i dragon och persilja och smaka av med salt och cayennepeppar.
-
Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg sparrisen i isvatten så att kokningen avstannar. Skär sparrisen i ca 4 cm långa bitar.
-
Ansa och skiva rädisorna. Strimla krispsalladen. Blanda de olika salladssorterna med bönor, sparris och rädisor. Servera med dressing och bröd.