Bönsallad med mungbönor

Recept på bönsallad med mungbönor. Mungbönor är snabbkokta men blir bäst om de blötläggs. Koka gärna ett helt paket mungbönor och frys in det som inte går åt.

För 4 personer

Ingredienser

2 dl mungbönor
2 morötter
250 g tomater gula
1 rödlök
1 knippa bladpersilja
1 dl dill
3 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk citron pressad
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

15 minuter + 45 minuter koktid

Gör så här:

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morötterna i små bitar och låt dem koka med bönorna när ca 5 min återstår av koktiden. Skölj i kallt vatten. 
  2. Skär tomater och skalad lök i klyftor. Blanda dem med bönorna. Grovhacka persilja och dill och vänd ner.
  3. Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över bönorna och blanda väl. 

Här är receptet på lax på planka med bourbonglaze som passar perfekt till!