Bönsallad med mungbönor

Recept på bönsallad med mungbönor. Mungbönor är snabbkokta men blir bäst om de blötläggs. Koka gärna ett helt paket mungbönor och frys in det som inte går åt.

Ingredienser

  • 2 dl mungbönor
  • 2 morötter
  • 250 g tomater - gula
  • 1 rödlök
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl dill
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka mungbönorna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morötterna i små bitar och låt dem koka med bönorna när ca 5 min återstår av koktiden. Skölj i kallt vatten. 

  2. Skär tomater och skalad lök i klyftor. Blanda dem med bönorna. Grovhacka persilja och dill och vänd ner.

  3. Vispa ihop olja, vinäger, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över bönorna och blanda väl. 

  4. Här är receptet på lax på planka med bourbonglaze som passar perfekt till!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!