Recept på bönsallad med feta och melon. Variera salladen med olika slags melonsorter, t ex vatten- eller ogenmelon.

För 4 personer

Ingredienser

2 burkar röda bönor (á 400g)
1 honungsmelon (ca 500 g)
200 g fetaost
300 g mâchesallad

Dressing

2 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk rapsolja
1 msk vatten
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

40 g bröd per person

15 min

Gör så här:

1. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Dela osten i mindre bitar. Blanda bönor, melon, ost och sallad.
2. Rör ihop senap och honung. Tillsätt olja och vatten och krydda med salt och peppar.
3. Servera salladen med dressing och bröd.

Fler recept med: Ärter och bönor, Övrigt, Sallader