Bönsallad

Fänkål, skivad lök och en syrlig dressing ger smak åt en sallad på blandade bönor som mår bra av att få stå och dra ett tag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk vita bönor - stora
  • 2 burk röda bönor (kidney beans) - (á 410 g) el 3 1/2 dl torkade bönor som blötläggs över natt och kokas ca 45 min
  • 3 schalottenlökar - el 1 rödlök
  • 1 fänkål

Dressing

  • 1 lime - saften av
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk svart vinbärsgelé
  • 0,75 dl olivolja

Gör så här

  1. Häll av och spola bönorna.

  2. Skala och skiva löken, hyvla eller tunnskiva fänkålen.

  3. Blanda ihop dressingen och blanda den med det övriga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!