Bönsallad

Servera bönsalladen som en härlig sommarlunch med bröd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g brytbönor
  • 200 g skinka - lufttorkad, skivad
  • 200 g getost
  • 50 g valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron - saft från
  • 1 tsk gourmetsalt - ca
  • peppar - några varv på pepparkvarnen
  • mejram - några kvistar färsk
  • gurkörtsblommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär bort fästet på bönorna. Skölj och sjud dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Kyl av i kallt rinnande vatten.

  2. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 2-3 minuter.

  3. Fördela bönor, skinka, skivad getost och valnötter på ett uppläggningsfat. Häll på olivolja och citronsaft. Krydda med salt, svartpeppar och mejram. Strö några vackra gurkörtsblommor över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!