55555

Bönpasta med svamp är en snabblagad vegorätt. Bönpastan bidrar med mycket och bra protein.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g bönpasta, t ex gul fettuccine
500 g skogschampinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
50 g pecorinoost
100 g rucola
1 burk crème av svamp med tryffel, (130 g, Zeta)
olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Bönpasta med svamp – gör så här:

  1. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 3 min, tills svampen fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Finriv osten. Blanda en dressing av 1 msk olja, 1 msk vatten, 1/2 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda pastan med svampcrème och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg upp pastan och toppa med stekt svamp och ost. Häll dressingen över rucolan och servera den till.