Bönpasta med svamp  

Bönpasta med svamp är en snabblagad vegorätt. Bönpastan bidrar med mycket och bra protein.  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g bönpasta - t ex gul fettuccine
  • 500 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g pecorino
  • 100 g rucola
  • 1 burk crème av svamp med tryffel - (130 g, Zeta)
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare ca 3 min, tills svampen fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Finriv osten. Blanda en dressing av 1 msk olja, 1 msk vatten, 1/2 msk vinäger, 1 krm salt och 1/2 krm peppar.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda pastan med svampcrème och kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Lägg upp pastan och toppa med stekt svamp och ost. Häll dressingen över rucolan och servera den till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!