55555

Bönor med valnötter och dijonvinägrett passar som tillbehör till grillat kött eller på buffé med andra grönsaksrätter. Valnötterna ger knaprighet och dijonsenap ger vinägretten sting. Fint att garnera med tagetes eller andra ätbara blommor, t ex basilika, oregano eller krasse.  

För 4 personer:

Ingredienser

500 g bönor, blandade, vaxbönor och haricots verts
50 g valnötter
2 msk parmesanost, riven

Dijonvinägrett:

2 msk rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk majonnäs
2 tsk honung, flytande
3 msk olivolja

Garnering:

ätbara blommor, t ex tagetes eller krasse

10 minuter

Bönor med valnötter och dijonvinägrett – gör så här:

  1. Ansa och förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av väl. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  2. Vinägrett: Rör ihop vinäger, senap, majonnäs och honung, vispa ner oljan i en fin stråle.
  3. Krossa nötterna mot skärbrädan. Blanda bönor, nötter och ost med lite av dressingen och garnera med tagetes. Servera resterande dressing till.
Fler recept med: Buffémat, Tillbehör