20 minuter + 20 minuter i ugn
Bondsallad med lagrad prästost – gör så här:
- Senapsdressing: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlök, vatten, senap och honung. Vispa ner oljan, lite i taget, till en krämig dressing.
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Droppa över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
- Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Skär av eventuella kvistar på bönorna. Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar.
- Stek äppelklyftorna i 1 msk olja ca 2 min. Strö över sockret och låt det smälta. Tillsätt bönor och svamp och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Blanda potatis, bönor, äpple och svamp med senapsdressingen. Vänd i ost och spenat strax före servering.
- Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Sära bladen från brysselkålen. Toppa salladen med granatäppelkärnor, brysselkålsblad och körvel.