00000

En svensk variant på pasta med isterband i stället för salsiccia. Snabbt och smart!

För 4 pers

Ingredienser

Bondpasta med tomat- och löksallad

2 isterband (330 g)
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
300 g pasta, t ex tagliatelle

Tomatsallad

6 tomater
1 rödlök
1 msk vit balsamvinäger
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

20 min

Gör så här:

1. Dra bort skinnet från isterbanden. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek isterbandsinkråm, lök och vitlök tillsammans tills allt fått fin färg. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 5 min.

2. Sallad: Halvera tomaterna och skär dem i skivor. Skala och finstrimla löken. Blanda vinäger, salt och peppar. Vänd ner tomater och lök.

3. Hacka oreganon. Blanda ner hälften i såsen och hälften i salladen.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.Servera den med sås och sallad.