I annonssamarbete med SöNDAG

00000

Det är en typiskt rätt från Toscana och på italienska heter den Pomodoro alla contadina.

För 4 portioner

Ingredienser

12 små mogna tomater
vetemjöl att doppa i
olivolja
1 dl gröna druvor
1 dl blå druvor
en liten klase hela druvor
2 msk smör
8 eventuellt lufttorkad skinka i skivor

1/Värm ugnen till 150°. Halvera tomaterna och doppa dem i vetemjöl, så håller de ihop bättre.

2/Värm lite olja i en stekpanna och låt tomaterna bli genomvarma i ett par
minuter.

3/Passera gröna och blå druvor genom en grov sil och sprid ut detta i en liten oljad ugnsform.

4/Fördela tomaterna över tillsammans med några hela druvor.

5/Klicka över smör och ställ formen i ugnen i cirka 15 minuter.

6/Ös då och då.

7/Servera rätten lätt avsvalnad med bröd och eventuellt lufttorkad skinka till förrätt.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Förrätter, Övrigt, Söndag