Bondkakor med pistasch

Knapriga små bondkakor är ett måste hemma hos oss vår redaktionschef Ulla Karlström varje jul. "Sötmandeln har ersatts med pistaschnötter och rivet apelsinskal ger kakorna en spännande smakbrytning"
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl pistaschnötter
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1,5 msk sirap - ljus
  • 1 tsk apelsinskal - rivet

Gör så här

  1. Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber.  Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.

  2. Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm  i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen minst 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min.

    Foto: Annika Wannerus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!