Bondkakor med pistasch

55555

Knapriga små bondkakor är ett måste hemma hos oss vår redaktionschef Ulla Karlström varje jul. "Sötmandeln har ersatts med pistaschnötter och rivet apelsinskal ger kakorna en spännande smakbrytning"

För 45 kakor

Ingredienser

1 dl pistaschnötter
125 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl, (180 g)
0,5 tsk bikarbonat
1,5 msk sirap, ljus
1 tsk apelsinskal, rivet

Bondkakor med pistasch – gör så här:

  1. Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber.  Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.
  2. Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm  i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen
    minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min.
    bondkakor-till-jul

    Foto: Annika Wannerus

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar