Bondbönsbruschetta med mynta

00000

Recept på bondbönsbruschetta med mynta. Läcker förrätt där bönorna får en smakskjuts av mynta.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo bondbönor med skal
4 skivor surdegsbröd
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
1 dl yoghurt grekisk

Myntaolja:

1 kruka mynta
0,5 dl olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnering:

myntablad
flingsalt

30 minuter

Bondbönsbruschetta med mynta — gör så här:

  1. Myntaolja: Mixa ingredienserna med en mixerstav eller i en liten matberedare.
  2. Skala bondbönorna och ta även bort det inre skalet som sitter runt bönorna. Koka dem i lättsaltat vatten 3–4 min. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av.
  3. Pensla bröden på båda sidor med olja och grilla dem i en grillpanna eller vanlig stekpanna tills de blir gyllene. Halvera vitlöksklyftan och gnugga den mot brödens ena sida. Blanda smulad fetaost med yoghurt och bred på brödet.
  4. Vänd runt bondbönorna i myntaoljan och fördela över bröden. Toppa med mynta och avsluta med lite flingsalt.
Fler recept med: Grönsaker, Mackor, Övrigt