Bönbiffar med dragonsås  

Bönbiffar med dragonsås passar både stora och små. Bönsmeten är ganska lös. Enklast är det att forma biffarna med blöta händer och sedan lägga ner dem direkt i stekpannan.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 förp vita bönor - stora (à 380 g)
  • 800 g potatis
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 paprika - röd
  • 150 g sugar snaps
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Sås

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk dragon
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala och skär potatisen i bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med ägg och majsstärkelse till en grov smet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma smeten till runda biffar.

  3. Sås: Blanda lätt crème fraiche med dragon och senap. Krydda med 2 krm salt.

  4. Kärna ur och strimla paprikan. Halvera sugarsnapsen. Fräs paprika och sugarsnaps i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 2 krm salt.

  5. Stek biffarna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera dem nystekta med potatis, sås och grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!