4.34.34.34.34.3

Bönbiffar med dragonsås passar både stora och små. Bönsmeten är ganska lös. Enklast är det att forma biffarna med blöta händer och sedan lägga ner dem direkt i stekpannan.  

För 4 personer:

Ingredienser

2 förpackningar vita bönor, stora (à 380 g)
800 g potatis
1 ägg
3 msk majsstärkelse, Maizena
1 paprika, röd
150 g sugarsnaps
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
1 msk dragon
1 msk dijonsenap

30 minuter

Bönbiffar med dragonsås – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala och skär potatisen i bitar. Blanda dem med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa bönorna med ägg och majsstärkelse till en grov smet. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Forma smeten till runda biffar.
  3. Sås: Blanda lätt crème fraiche med dragon och senap. Krydda med 2 krm salt.
  4. Kärna ur och strimla paprikan. Halvera sugarsnapsen. Fräs paprika och sugarsnaps i 1 msk olja i en stekpanna. Krydda med 2 krm salt.
  5. Stek biffarna i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera dem nystekta med potatis, sås och grönsaker.