Bön- och paprikasoppa

Lägg till en stark korv så blir det perfekt!
Bön- och paprikasoppa
Bön- och paprikasoppa Foto: Hans Desser

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten - lägg till 2 dl till om du vill
  • 2 msk hönsfond
  • 100 g rostad paprika - på burk
  • 300 g korv - stark och köttrik
  • 1 tsk paprikapulver

salt och peppar

  • 2 burk vita bönor

Gör så här

  1. Skölj bönorna i kallt vatten. Hacka vitlöken och fräs den i en kastrull.

  2. Tillsätt lite av vattnet och fonden. Häll i bönorna och paprikorna. Mixa slätt och tillsätt resten av vattnet till en lagom konsistens.

  3. Skär korven i slantar och lägg i soppan. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!