Bön- och kikärtssallad

Här kan du byta ut de röda bönorna mot andra sorter eller linser. Bönsalladen kan också blandas med finstrimlad salladskål eller vitkål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kikärter - i burk
  • 400 g kidneybönor - i burk
  • 1 röd lök - liten

Dressing

  • 1 lime - rivet skal
  • 2 msk limesaft - färskpressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 1 vitlöksklyfta - pressad

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.

  2. Hacka löken.

  3. Vispa ihop dressingen och blanda den med resten av ingredienserna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!