Bön- och brysselkålssallad i nobissås

Som dressing valde vi att göra en magrare variant av den klassiska nobissåsen som blev minst lika god som originalet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 750 g brysselkål - fryst
  • 2 burkar vita bönor - stora (à 400 g)
  • 500 g körsbärstomater
  • 5 salladslökar - finstrimlade
  • 1 knippe persilja - hackad
  • 1 knippe gräslök - hackad
  • 70 g mâchesallad

Nobissås

  • 2 ägg
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk senap - ljus fransk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt - (10 %)

Gör så här

  1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.

  2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 min. Kyl genast i kallt vatten.

  3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.

  4. Tillsätt oljan droppvis under gång. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.

  5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!