Bön- och brysselkålssallad i nobissås

Som dressing valde vi att göra en magrare variant av den klassiska nobissåsen som blev minst lika god som originalet.

Bön- och brysselkålssallad i nobissås

1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 min. Kyl genast i kallt vatten.
3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.
4. Tillsätt oljan droppvis under gång. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.
5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen.

Recept från