00000

Som dressing valde vi att göra en magrare variant av den klassiska nobissåsen som blev minst lika god som originalet.

För 8 person(er)

Ingredienser

750 g brysselkål, fryst
2 burkar vita bönor, stora (à 400 g)
500 g körsbärstomater
5 salladslökar, finstrimlade
1 knippa persilja, hackad
1 knippa gräslök, hackad
70 g mâchesallad

Nobissås:

2 ägg
2 msk citon, pressad
2 vitlöksklyftor
2 tsk senap, ljus fransk
1 tsk salt
1 dl rapsolja
1 dl turkisk yoghurt, (10 %)

Bön- och brysselkålssallad i nobissås

1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 min. Kyl genast i kallt vatten.
3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.
4. Tillsätt oljan droppvis under gång. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.
5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen.