Bogfläsk med pickels och pepparrot

Sötsyrliga pickels på lök och svamp passar fint till fläsket.

1. Lag: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt kallna. Fördela lagen i två rena glasburkar med skruvlock. Lägg stjärnanis och kryddpeppar i löklagen.
2. Picklad lök: Skala och koka löken mjuk, 10-15 min. Låt den ånga av i durkslag. Lägg löken i sin lag.
3. Picklad svamp: Skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Mjukstek svamp och lök i smör, 5-6 min under omrörning. Lägg svampen i inläggningslagen.
4. Fläsk: Koka upp fläsket i vatten, salt, peppar och kryddnejlikor i en trång kastrull. Sjud sedan under lock på svag värme ca 3 timmar. Låt köttet svalna i lagen.
5. Dra bort fettkappan. Lägg köttet på ett stort ark aluminiumfolie. Rulla ihop hårt till en smällkaramell, ca 20 cm lång rulle, ca 4 cm i diameter. Lägg kallt minst 6 timmar.
6. Skär köttet i 20 cm-tjocka skivor med en vass kniv. Klyfta den inlagda löken.
7. Skär kavringen i 20 bitar, ca 4 x 4 cm. Stek brödet i smör på medelvärme 1 minut på varje sida.  Fördela crema di balsamico på brödet. Lägg en köttskiva ovanpå. Toppa med lök, svamp, persilja och riven pepparrot. Lägg på 1/2 potatischips.

Recept från