I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Bjud in till en fransk afton med en traditionell Boeuf Bourguignon som huvudrätt. Den mustiga köttgrytan får sin goda smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner och oxfond med rött vin.

För 4

Ingredienser

Gryta

800 g nötkött i bitar
2 msk smör
1 morot skivad
1 lök gul
2 vitlöksklyftor skivade
150 g sidfläsk rökt
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
3 dl rött vin
3 msk oxfond Bong Touch of Taste med rödvin
2 dl vatten kallt
1 krm timjan torkad
1 lagerblad
500 g champinjoner små
salt och peppar

Boeuf Bourguignon – gör så här:

  1. Bryn köttet i smör i en het stekpanna.
  2. Krydda med salt och peppar och lägg över i en rymlig gryta.
  3. Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem i 1 msk smör i en stekpanna tillsammans med tärnat sidfläsk och tomatpuré. Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
  4. Tillsätt vin, timjan och lagerblad. Koka upp allt i pannan under omrörning.
  5. Häll över allt i grytan med köttet och tillsätt vatten och fond så att det täcker.
  6. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 2.5 timme.
  7. Skala smålökarna och ansa och klyfta champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i 1 msk smör. Lägg i grytan och låt dem koka med den sista halvtimmen.