Böcklingtoast

Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 böcklingar
  • 8 formbröd - vitt, skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk pepparrot - riven
  • 8 ägg
  • 1 l vatten
  • 1 msk ättiksprit

Garnering

  • tagetesblad - eller annan ört, flingsalt

Gör så här

  1. Skär ev av stjärtbitarna på böcklingen. Rensa resten av fiskarna från skinn, ben och huvud.

  2. Kantskär och rosta eller grilla formbrödet.

  3. Blanda gräddfil och riven pepparrot.

  4. Koka upp vatten och ättiksprit i en stekpanna eller vid kastrull. Knäck äggen i en kopp, ett i taget, och häll försiktigt ner det i det sjudande vattnet.

  5. Sjud 2-3 ägg åt gången ca 5 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på en handduk.

  6. Lägg den rensade böcklingen på brödskivorna, därefter pepparrotssåsen, äggen och garnera med tagetesblad och flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!