00000

Om du vill förbereda kan du rensa böcklingen, blanda äppelsalladen och röra ihop pepparrotscrèmen 4-5 timmar före servering.

För 10 person(er)

Ingredienser

10 påskkavring, skivor
2 msk smör, rumsvarmt
5 böcklingar
2 äpplen, gärna ingrid marie
2 salladslökar
1 msk dijonsenap, grov
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja, kallpressad
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl kapris

Pepparrotscrème:

1 dl crème fraiche
50 g färskost, naturell
2 tsk pepparrot, finriven

Garnering:

2 msk pepparrot, finriven
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Böcklingsmörrebröd — gör så här:

  1. Bred smör på brödet. Rensa böcklingarna och skär dem så att filéerna blir lika långa som brödskivorna. Lägg böcklingen på bröden.
  2. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan och smaka av med salt och peppar. Vänd i äpple, lök och kapris.
  3. Pepparrotscrème: Vispa crème fraiche, färskost och pepparrot fluffigt med elvisp.
  4. Fördela äppelsalladen på böcklingbröden. Forma pepparrotscrèmen till ägg med en varm sked och lägg ovanpå. Strö över pepparrot, salt och peppar och servera.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Påsk, Smårätter