Det blir ingen sommar utan en sallad med böckling eller annan god rökt fisk. Här varvas den med varm eller kall potatis, hårdkokta ägg och grönsaker. Senapsdressingen är ett måste!

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g färsk potatis
4 ägg
3 böcklingar
300 g isbergssallad
200 g gurka
1 knippe rädisor
1 liten rödlök

Dressing

0,5 dl svensk söt senap
1 msk fransk senap
2 msk neutral olja
1 msk strösocker
2 msk vatten
1 krm salt
2 msk kapris

Böcklingsallad

1. Borsta eller skrapa potatisen. Koka potatis och ägg.
Rensa böcklingarna.
2. Strimla salladen, skiva gurka, rädisor och lök.
3. Skiva potatisen, skala och klyfta äggen. Varva sallad, gurka, rädisor, lök och potatis på ett fat. Fördela böcklingen överst och garnera med ägg och några rödlöksringar.
4. Dressing: Blanda senap i en skål. Vispa i olja, tillsätt vatten, salt, peppar och kapris. Ringla dressingen över salladen.
Servera med bröd.