Böckling med skarpsås

Klassisk skarpsås serveras till böcklingfiléerna. Garnera med färsk gurka, rädisor och dill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 böcklingar
  • 2 gurkor
  • 2 knippe rädisor
  • 1 knippe dill

Skarpsås

  • 3 ägg - hårdkokta
  • 3 äggulor
  • 3 msk senap - söt svensk
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna på ett fat. Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Ansa och hacka rädisorna. Lägg gurka och rädisor i rader på böcklingen. Garnera med dilllkvistar.

  2. Skala äggen och ta ur äggulorna. Mixa kokta och råa äggulor, senap och vinäger. Vispa grädden till ett lätt skum. Vänd ner grädde och gräddfil i äggröran. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till böcklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!