00000

Klassisk skarpsås serveras till böcklingfiléerna. Garnera med färsk gurka, rädisor och dill.

För 25 person(er)

Ingredienser

10 böcklingar
2 gurkor
2 knippe rädisor
1 knippa dill

Skarpsås:

3 ägg, hårdkokta
3 äggulor
3 msk senap, söt svensk
1,5 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vispgrädde
2 dl gräddfil
0,5 tsk salt
2 krm cayennepeppar

1. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna på ett fat. Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Ansa och hacka rädisorna. Lägg gurka och rädisor i rader på böcklingen. Garnera med dilllkvistar.
2. Skala äggen och ta ur äggulorna. Mixa kokta och råa äggulor, senap och vinäger. Vispa grädden till ett lätt skum. Vänd ner grädde och gräddfil i äggröran. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till böcklingen.