00000

De friska, söta äppelbitarna i salladen passar bra ihop med den salta böcklingen.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 böcklingar (600 g)
1 kilo kokt, kall färskpotatis
2 gröna äpplen
2 färska rödlökar med blast
2 msk rapsolja
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 grönsalladshuvud

20 min

  1. Skiva potatisen. Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Ansa och strimla löken.
  2. Blanda olja, senap, vinäger, vatten, salt och peppar i en skål. Vänd i potatis, äpple och lök. Låt salladen stå i rumstemperatur ca 10 min så att potatisen drar åt sig av dressingen.
  3. Rensa böcklingen från skinn och ben.
  4. Servera böcklingen med potatissallad och grönsallad.
Fler recept med: Fisk, Övrigt, Potatis och rotfrukter