Bobs rosa kakor

Saftiga festkakor som håller länge!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 5 ägg
  • 4 dl råsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • mannagryn - till formen
  • 200 g smör - smält

Garnering

  • 3 dl florsocker - med jordgubbssmak
  • 50 g smör - smält

Gör så här

  1. Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.

  3. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.

  4. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan. Garnering:

  5. Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.

  6. Bred ut kristyret över kakan med en slickepott. Dela kakan.

  7. Servera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!