BLT-smörgås med vildsvin

Vildsvinssmörrebröd med syltade aprikoser som en matig BLT-macka. De söta aprikoserna möter sältan i osten och baconet och ger smörrebrödet ett riktigt lyft.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 påskkavring - eller ljust surdegsbröd (se recept) skivor
  • 50 g färskost - naturell
  • 10 vildsvinsinnanlår - se recept skivor
  • 100 g getost - t ex Skärvångens caprinost

Aprikoser

  • 6 aprikoser - torkade
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk syltsocker
  • 1 tsk persiko- eller mangobalsamvinäger

Garnering

  • 5 bacon - skivor

Gör så här

  1. Aprikoser: Skär varje aprikos i 6 bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka utan lock 8-10 min. Ta kastrullen åt sidan och blanda i vinäger. Låt kallna.

  2. Garnering: Skär baconet i små bitar. Stek knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och kallna.

  3. Bre färskost på brödet. Lägg på köttet. Skär osten i skivor och lägg en skiva på varje bröd. Garnera med aprikoser och bacon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!