Vildsvinssmörrebröd med syltade aprikoser som en matig BLT-macka. De söta aprikoserna möter sältan i osten och baconet och ger smörrebrödet ett riktigt lyft.

För 10 person(er)

Ingredienser

10 påskkavring eller ljust surdegsbröd (se recept) skivor
50 g färskost naturell
10 vildsvinsinnanlår, se recept skivor
100 g getost t ex Skärvångens caprinost

Aprikoser:

6 aprikoser torkade
0,5 dl vatten
3 msk syltsocker
1 tsk persiko- eller mangobalsamvinäger

Garnering:

5 bacon skivor

BLT med vildsvin

  1. Aprikoser: Skär varje aprikos i 6 bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka utan lock 8-10 min. Ta kastrullen åt sidan och blanda i vinäger. Låt kallna.
  2. Garnering: Skär baconet i små bitar. Stek knapriga i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och kallna.
  3. Bre färskost på brödet. Lägg på köttet. Skär osten i skivor och lägg en skiva på varje bröd. Garnera med aprikoser och bacon.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Mackor, Övrigt, Påsk, Smårätter