Bloody Mary-sill

Den klassiska drinken Bloody Mary har inspirerat till sillinläggningen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 5-minuterssill - paket (à 420 g)

Lag

  • 3 msk vodka
  • 2 krm tabasco
  • 3 dl tomatjuice
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 selleri - stjälk, finstrimlad

Gör så här

  1. Skölj filéerna och låt dem rinna av. Skär sillen i bitar och lägg den i en skål.

  2. Blanda samman lagen och häll den över sillen.

  3. Låt stå kallt minst 12 timmar.

    Foto: Holger Edström

    På sillbordet finns inläggningar för alla smaker. Bloody Mary-sillen uppe t v hyllades särskilt av redaktionens provsmakare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!