”Bloody Cosmo” – Cosmopolitan på blodapelsin

”Bloody Cosmo” – Cosmopolitan på blodapelsin är en vacker och god cocktail. Se till att få tag på apelsiner med riktigt rött fruktkött, t ex Moro. Det är saften som ger den härliga färgen till drinken. Ställ gärna glasen i frysen före servering.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 cl vodka
  • 2 cl apelsinlikör - t ex Cointreau
  • 3 cl blodapelsin - pressad
  • 1 cl lime - pressad
  • isbitar
  • 1 apelsinskalsremsa

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser i en shaker och tillsätt is. Skaka kraftigt och sila ner drinken i glaset.

  2. Skär bort lite av skalet från apelsinen med en potatisskalare (ej det vita). Vrid skalet och dra det längs kanten på glaset så att aromen frigörs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!