Blondie med sorbet och whiskykolasås

Desserten tar bara någon minut att göra klar om man har kakan och såsen färdiga. En frisk sorbet smakar gott med den söta kakan, prova gärna med citron, mango eller tropisk.
Blondien är en enkel och härligt segsöt kaka med pinjenötter eller cashewnötter. Tillagad i en liten långpanna blir det ca 15 bitar.

Blondie med sorbet och whiskykolasås

 

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker någon minut. Smält smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
2. Blanda det avsvalnade smöret och mjölet i äggvispet och rör om till en smet. Täck en långpanna 15×20 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över nötter.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min.

Whiskykolasås:

1. Blanda socker, vispgrädde och sirap i en kastrull. Låt koka ca 5-10 min (den längre tiden i en mindre kastrull).
2. Smaksätt den heta såsen med whisky.
3. Lägg en kula sorbet på en ruta blondie och häll över varm kolasås.

Servera!

Recept från