Blommigt gurkvatten

Att frysa in ätliga blomblad i isbitar är enkelt och dekorativt. För att sätta en fräsch smak på isvattnet behövs även färsk gurka och lite citronmeliss.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippe gurkört - några kvistar
  • 2 ringblommor - blad från
  • 1 nyutsprungen röd ros - blad från
  • 1 l vatten
  • 0,5 gurka
  • 1 citronmeliss - kruka

Tillbehör

  • 1 bondbröd
  • 1 pkt smör
  • 1 nypa ringblomsblad

Gör så här

  1. Fördela gurkört, ringblomsoch rosenblad i en istärningsform. Häll på vatten och frys.

  2. Tvätta och skiva gurkan i tunna, långa remsor och lägg i en karaff. Lägg i citronmelissbladen, blomsterisen och kallt vatten.

  3. Servera med smörat bondbröd och ringblomsblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!