Blomkålstaco med koriandermajonnäs

Blomkålstaco med koriandermajonnäs är en vegotaco med frasiga blomkålsbuketter. När buketterna väl är panerade klarar de sig själva i ugnen. Mixa koriandermajonnäsen och bönröran under tiden. Bönröran tillför rätten proteiner.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (ca 800 g)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald + 1 tsk
  • 1 ägg - stort
  • 2 dl panko - eller ströbröd
  • 1 förp kidneybönor - (380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök - röd eller gul
  • 10 tortillabröd - små, Old el Paso (208 g)
  • tabasco - ev
  • smör
  • salt

Koriandermajonnäs

  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk lime - pressad
  • 0,75 dl majonnäs

Tillbehör

  • 1,5 lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryt blomkålen i små buketter. Blanda paprikapulver, spiskummin, 1 tsk koriander och 1/2 tsk salt med ägget och vispa det lätt. Blanda ner blomkålen i ägg- och kryddblandningen. Doppa bitarna i panko och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Öppna gärna ugnsluckan några gånger för att släppa ut ånga.

  3. Spola av bönorna hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och 1 tsk koriander i 2 msk smör ca 3 min. Tillsätt bönorna och 1/2 dl vatten. Mixa med mixerstav. Skala och skiva löken.

  4. Koriandermajonnäs: Mixa 1/2 kruka koriander med 2 msk vatten och limesaften. Blanda med majonnäsen. Krydda med 1 krm salt.

  5. Värm bröden och servera med bönröra, blomkål, lök, koriandermajonnäs, resterande koriander, limeklyftor att pressa över samt eventuellt tabasco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!