44444

Blomkålstaco med koriandermajonnäs är en vegotaco med frasiga blomkålsbuketter. När buketterna väl är panerade klarar de sig själva i ugnen. Mixa koriandermajonnäsen och bönröran under tiden. Bönröran tillför rätten proteiner.

För 4 personer:

Ingredienser

1 blomkålshuvud, (ca 800 g)
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin, mald
1 +1 tsk koriander, mald
1 ägg, stort
2 dl panko, eller ströbröd
1 förpackning kidneybönor, (380 g)
1 vitlöksklyfta
1 lök, röd eller gul
10 tortillabröd, små, Old el Paso (208 g)
tabasco, ev
smör, salt

Koriandermajonnäs:

1 kruka koriander
1 tsk lime, pressad
0,75 dl majonnäs

Tillbehör:

1,5 lime

30 minuter

Blomkålstaco med koriandermajonnäs – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryt blomkålen i små buketter. Blanda paprikapulver, spiskummin, 1 tsk koriander och 1/2 tsk salt med ägget och vispa det lätt. Blanda ner blomkålen i ägg- och kryddblandningen. Doppa bitarna i panko och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Öppna gärna ugnsluckan några gånger för att släppa ut ånga.
  3. Spola av bönorna hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och 1 tsk koriander i 2 msk smör ca 3 min. Tillsätt bönorna och 1/2 dl vatten. Mixa med mixerstav. Skala och skiva löken.
  4. Koriandermajonnäs: Mixa 1/2 kruka koriander med 2 msk vatten och limesaften. Blanda med majonnäsen. Krydda med 1 krm salt.
  5. Värm bröden och servera med bönröra, blomkål, lök, koriandermajonnäs, resterande koriander, limeklyftor att pressa över samt eventuellt tabasco.