Blomkålssoppa med räkor

3.33.33.33.33.3

Recept på blomkålssoppa med räkor. Den här milda soppan kan serveras både varm och kall.

För 4 personer

Ingredienser

1 blomkålshuvud, (ca 800 g)
1 lök, stor gul
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
9 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

250 g räkor, skalade
1 msk olivolja
0,5 dl persilja, strimlad
50 g bröd/pers

Blomkålssoppa med räkor – gör så här:

  1. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.
  2. Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.