Blomkålssoppa med räkor

00000

Recept på blomkålssoppa med räkor. Den här milda soppan kan serveras både varm och kall.

För 4 personer

Ingredienser

1 blomkålshuvud (ca 800 g)
1 lök stor gul
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
9 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

250 g räkor skalade
1 msk olivolja
0,5 dl persilja strimlad
50 g bröd/pers

Blomkålssoppa med räkor

Gör så här:

  1. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna, smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 3 min.
  2. Tillsätt vattnet och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda räkor, olivolja och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna. Servera soppan med bröd.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette