00000

En lättlagad soppa med smak av parmesan. Soppan serveras med rostade parmachips för den som vill ha en liten extra knorr på vardagen. En bit kesokaka till dessert.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 skivor parmaskinka
250 g blomkålshuvud
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,75 dl parmesan, riven
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör

2 brödskivor
1 knippe bladpersilja

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkskivorna mellan bakplåtspapper. Ställ in dem i övre delen av ugnen och torka dem till chips ca 8 min.

2. Ansa och bryt blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör i en gryta 2-3 min.

3. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, 12-15 min. Mixa soppan slät och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera soppan med parmachips och bröd. Garnera med
bladpersilja.

Fler recept med: Övrigt