Blomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärter

Recept på blomkålssoppa med kokosmjölk och currystekta kikärter. En krämig favoritsoppa med smak av både kokos och curry.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo blomkål
5 dl vatten
1 förpackning kokosmjölk (400 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förpackning kikärter (390 g)
1 tsk curry
1 förpackning naanbröd små, (260 g, Santa Maria)
smör, salt

20 minuter

     Gör så här:

  1. Bryt blomkålen i mindre bitar. Spara de späda gröna delarna av blasten och ca 1 dl små blomkålsbuketter. Skär blasten i små bitar.
  2. Koka kålen mjuk under lock i vattnet, ca 15 min. Häll på kokosmjölken och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och mixa soppan slät med mixerstav.
  3. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Stek kikärterna i 1 msk smör tillsammans med blast och buketter från blom-kålen. Krydda med curry mot slutet av stekningen. Servera soppan med kikärterna och varma naanbröd.