Blomkålssoppa med kantareller och dilltoast

Dill och kantareller är en ovanligt lyckad, och ofta lite glömd, smakkombination. Perfekt till en härlig blomkålssoppa!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud - (ca 400 g)
  • 6 potatisar - (ca 400 g)
  • 1 l grönsaksbuljong - (tärning + vatten)
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 - 1 tsk salt
  • 1 - 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 l kantareller - färska eller konserverade
  • 1 msk smör

Toast

  • 1 dill - knippa
  • 2 msk smör
  • 0,5 baguette
  • 0,5 baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg blomkål och potatis i en gryta och häll på buljongen. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav och rör i grädden. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Toast: Mixa dillen med smöret. Skär baguetten i cm-tjocka skivor på snedden. Bre dem med dillsmöret. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Ansa och skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna i smöret i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Gratinera toasten mitt i ugnen ca 5 min. Toppa soppan med kantareller och dill. Servera toasten till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!