Blomkålssoppa med kantareller och dilltoast

Dill och kantareller är en ovanligt lyckad, och ofta lite glömd, smakkombination.

Blomkålssoppa med kantareller och dilltoast

 

1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg blomkål och potatis i en gryta och häll på buljongen. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa soppan slät med mixerstav och rör i grädden. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
2. Toast: Mixa dillen med smöret. Skär baguetten i cm-tjocka skivor på snedden. Bre dem med dillsmöret. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
3. Ansa och skär eventuellt kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna i smöret i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
4. Gratinera toasten mitt i ugnen ca 5 min. Toppa soppan med kantareller och dill. Servera toasten till.

Recept från