55555

Recept på blomkålssallad. Somrigt, krispigt och mycket gott till den grillade laxen. Ju längre salladen får dra desto godare!

För 4 portioner

Ingredienser

1 blomkålshuvud, (600 g)
1 rödlök
1/2 dl kapris
1 1/2 kalamataoliver, kärnfria
1 kruka persilja
olivolja
vitvinsvinäger
flingsalt + nymald svartpeppar

15 min + 30 min att dra

Blomkålssallad – gör så här:

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Koka dem 3 min i lättsaltat vatten. Häll av och kyl dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.
  2. Skala och skiva rödlöken tunt. Häll av kapris och oliver.
  3. Blanda 1/2 dl olja, 2 msk vinäger, 2 tsk flingsalt och 2 krm peppar i en stor skål. Tillsätt blomkål, lök, kapris och oliver och låt salladen dra minst 30 min.
  4. Plocka och hacka persiljan. Strö den över salladen och servera.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Svenskt