00000

Påminner om en grekisk sallad. Tänk på att inte koka blomkålsbuketterna för länge. De ska ha kvar lite tuggmotstånd!

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Blomkålssallad med mynta

1 blomkålshuvud (750 g)
1/2 gurka
1/2 liten rödlök
1 dl urkärnade svarta oliver
1 dl plockade myntablad
1/2 dl olivolja
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 krm nymald svartpeppar

15 min + 10 min

Blomkålssallad med mynta

 

  1. Ansa och bryt blomkålen i små buketter. Koka blomkålen i lätt­ saltat vatten så att den fortfarande har tuggmotstånd, ca 3 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Skär oliverna i klyftor.
  3. Blanda blomkål, gurka, lök, oliver och mynta. Häll på olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar och rör om. Låt dra ca 10 min före servering.