3.53.53.53.53.5

Blomkålspuré med vanilj har en len och mild smak som får en extra skjuts av vanilj.

För 10 personer:

Ingredienser

1,5 kilo blomkål
1 vaniljstång
7,5 dl mjölk
100 g smör
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Blomkålspuré med vanilj – gör så här:

  1. Bryt blomkålen i mindre bitar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en gryta, lägg även ner stången. Lägg blomkålen i grytan och häll över mjölken.
  2. Koka upp blomkålen under lock. Låt sjuda ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Rör om då och då.
  3. Sila bort mjölken men spara den. Plocka bort vaniljstången. Lägg smöret i grytan och mixa blomkålen slät. Tillsätt eventuellt mer mjölk beroende på vilken konsistens du vill ha. Krydda med salt och peppar.

Recept av Monica Eisenman

Fler recept med: Bröllop