Blomkålsmousse med hummer

00000

Recept på blomkålsmousse med hummer. Len mousse med lyxigt sällskap. Buljongen som blomkålen kokat i kan sparas och användas som bas i en soppa.

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 hummer
200 g blomkål
1 schalottenlök
0,5 gelatinblad
1 msk smör + 2 msk
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl vispgrädde
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnering:

1 msk gräslök finklippt

30 minuter + 2 timmar i kylen

Blomkålsmousse med hummer — gör så här:

  1. Klyv hummern och ta ut allt kött. Skär köttet i bitar och lägg i kylen.
  2. Ansa och bryt blomkålen i bitar. Skala och finhacka löken. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  3. Fräs löken i 1 msk smör ca 1 minut. Tillsätt blomkål, vatten och buljongtärning. Koka upp och sjud under lock tills blomkålen är mjuk. Sila bort buljongen och mixa blomkålen med 2 msk smör till en puré.
  4. Värm grädden. Ta upp gelatinbladet och vispa ner det i grädden. Häll grädden i blomkålspurén och blanda till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela krämen i små glas eller skålar. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
  6. Toppa moussen med hummerkött och gräslök.
Fler recept med: Fest, Övrigt