4.74.74.74.74.7

Hummus görs ursprungligen på kikärter. Här en enkel variant med blomkål.

För 2 1/2 dl

Ingredienser

1 blomkålshuvud, litet
1 lök, gul, liten
2 vitlöksklyftor
2 + 1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
10 droppar tabasco
1 tsk vatten, (ev)

Blomkålshummus – gör så här:

  1. Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka vitlök och lök.
  2. Stek blomkål, vitlök och lök i 2 msk olja i en stekpanna under omrörning tills det får färg, ca 10 min. Låt fräset kallna.
  3. Lägg blomkålsfräset i en matberedare. ­Tillsätt 1 msk olja under mixning och mixa till en fluffig crème. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Krydda med salt, peppar och tabasco och lägg upp i en skål.
Fler recept med: Sås och marinad