Blomkålsfat med ädelost

Det här är en annorlunda sallad som är god tillsammans med rökt kalkonbröst eller skinka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg blomkålshuvuden - (stort eller 2 mindre)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g ädelost - t ex Kvibille
  • 3 msk solroskärnor - rostade
  • 200 g kalkonbröst - eller skinka rökt

Gör så här

  1. Bryt blomkålshuvudet i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten under lock tills de är knappt mjuka, ca 10 min. Häll av kokvattnet.

  2. Blanda ihop gräddfil, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg upp blomkålen på ett fat. Ringla över dressingen. Smula över osten och strö på solroskärnor. Servera salladen med kalkonbröstet.

Ca 420 kcal per portion, 28 g fett, 28 g protein, 13 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!