Blomkåls- och potatissoppa med skum

Blomkålssoppa - god soppa som mättar och är lätt att laga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 blomkålshuvud
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 dl parmesan - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl mjölk - lätt
  • 1 krm paprikapulver

Tillbehör

  • minibaguette - och färskost gjord på kesella

Gör så här

  1. Skala och hacka potatis, lök och vitlök. Fräs det i olja 1-2 min i en kastrull utan att det tar färg. Bryt blomkålen i buketter. Häll på buljong och tillsätt blomkålen. Låt den koka mjuk i buljongen under lock ca 10 min.

  2. Mixa soppan slät. Rör ner parmesanosten och låt den smälta ner. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skiva baguetten och rosta den lätt i torr stekpanna. Bred på färskost. Värm mjölken och vispa kraftigt till ett skum.

  4. Häll upp soppan i glas och lägg på skummet och pudra över lite paprikapulver. Servera nyrostat bröd med färskost till.Ca 440 kcal, varav 15 fett.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!