00000

Lägg upp salsan i en skål och låt var och en lägga den i soppan. Då ser man räkorna som annars döljer sig i botten av soppan. Soppan är god både varm och kall.

För 2 person(er)

Ingredienser

Soppa

1 gul lök
1 msk rapsolja
6 dl hönsbuljong
300 g blomkål
1 dl lättmjölk
2 msk gräslök, hackad

Salsa

250 g räkor, med skal
2 tomater, hackade, utan kärnor
1 tsk spansk peppar, hackad röd
1 knippe vattenkrasse, eller persilja

Tunnbrödsrulle

2 tunnbröd
50 g philadelphia light med örter
2 msk kesella
3 msk gräslök, hackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull.
2. Tillsätt buljong och koka upp. Lägg ner blomkålen i små buketter och sjud soppan ca 8 min tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan.
3. Skala räkorna och blanda dem med tomater, pepparfrukt och grönt. Blanda färskost, kesella, gräslök, salt och peppar. Bred det på brödet. Rulla ihop och skär rullen i bitar.
4. Koka upp mjölken under vispning och vispa ner den i soppan. Strö över hackad gräslök.
5. Servera soppan med räksalsan och brödrullen.

Fler recept med: Grönsaker, Skaldjur, Smalt, Soppa