Blomkåls och beauforttimbal

Garnera blomkåls- och beauforttimbalen med hyvlad lagrad mimolette. Det är en morotsfärgad ost som också kallas Boule de Lille. Finns i välsorterade ostbutiker, men kan ersättas med goudaost. Reducerad balsamvinäger finns att köpa färdig på flaska under namnet crema di balsamico.

Blomkåls och beauforttimbal

 

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Smörj formarna med smör och kryssa två remsor med bakplåtspapper i formen. De ska sticka upp en bit som små handtag.
3. Stek löken i smöret i en stekpanna. Blanda löken med kryddor och ost. Vispa upp och blanda ned äggen. Tillsätt mjölken lite i taget och vänd till sist ned blomkålskrosset. Fördela smeten i formarna.
4.Grädda i vattenbad mitt i ugnen, ca 50 min. Låt svalna
5. Stjälp upp timbalerna och och servera med ost, rödbetskott och balsamvinäger.

Recept från