Blomkål med bulgur, mynta och avokado

Blomkål med bulgur, mynta och avokado är god, grön vardagsmat. Använd allt på blomkålen, ­blasten är också god!
Charlotte Jenkinson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 dl bulgur
  • 350 g blomkål
  • 4 morötter - i olika färger
  • 1,5 msk sambal oelek
  • 0,5 dl mandlar - rostade, saltade
  • 0,5 kruka mynta
  • olivolja
  • salt

Avokadoröra

  • 2 avokador
  • 0,5 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Ta vara på blasten och skiva den. Skala och skär morötterna i stavar.

  2. Lägg grönsakerna (utom blomkålsblasten) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt. Blanda med sambal. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Hacka myntan, spara några blad till garnering. Blanda hackad mynta med bulgur.

  4. Avokadoröra: Gröp fruktköttet ur avokadorna. Mosa avokadon och blanda med sambal och 1 krm salt.

  5. Lägg upp bulgur, grönsaker och mandlar på ett fat. Strö på blomkålsblast. Servera med avokadoröra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!