3.83.83.83.83.8

Blomkål med bulgur, mynta och avokado är god, grön vardagsmat. Använd allt på blomkålen, ­blasten är också god!

För 2 personer:

Ingredienser

1,5 dl bulgur
350 g blomkål
4 morötter, i olika färger
1,5 msk sambal oelek
0,5 dl mandlar, rostade, saltade
0,5 kruka mynta
olivolja, salt

Avokadoröra:

2 avokador
0,5 tsk sambal oelek

30 minuter

Blomkål med bulgur, mynta och avokado – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Ta vara på blasten och skiva den. Skala och skär morötterna i stavar.
  2. Lägg grönsakerna (utom blomkålsblasten) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö på 1 tsk salt. Blanda med sambal. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Hacka myntan, spara några blad till garnering. Blanda hackad mynta med bulgur.
  4. Avokadoröra: Gröp fruktköttet ur avokadorna. Mosa avokadon och blanda med sambal och 1 krm salt.
  5. Lägg upp bulgur, grönsaker och mandlar på ett fat. Strö på blomkålsblast. Servera med avokadoröra.