00000

En variant på klassikern blomkål polonaise, men här ger senap och basilika smak. Servera gärna med rökt tunt skuret kött till.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 blomkålshuvuden, (à ca 400 g)
4 ägg
1 purjolök
4 vitt formbröd, skivor
50 g smör
1 dl basilika, strimlad
2 msk fransk senap
2 krm svartpeppar, nymald

1. Ansa och skär blomkålen i ca 2 cm tjocka skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min.
2. Hårdkoka äggen. Skala och hacka dem. Ansa och strimla purjolöken. Skär brödet i små tärningar.
3. Fräs ägg, purjo och bröd i smöret ca 3 min. Blanda i basilika och senap och krydda med peppar.
4. Låt blomkålen rinna av och fördela fräset ovanpå. Servera eventuellt med tunna skivor pastrami eller rökt kalkonbröst.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt