Blodpuddingpytt och äppelslush

Servera en C-vitaminrik slush efter den nyttiga blodpuddingen, den gör att järnet lättare tas upp av kroppen. Gör slushen strax före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g potatis - fryst, tärnad
  • 1 msk rapsolja - (+ 1 msk)
  • 2 krm salt
  • 425 g blodpudding - mager (max 10%)
  • 125 g skinka - rökt
  • 2 gröna äpplen
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 dl timjanblad - repade

Gör så här

  1. Stek potatisen i 1 msk olja i en rymlig stekpanna ca 15 min tills potatisen har fått fin färg. Rör om då och då. Salta.

  2. Skär blodpuddingen i bitar. Finstrimla skinkan. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar (spara 1/2 äpple till slushen).

  3. Bryn skinkan i en separat stekpanna tills den har fått fin färg. Lägg över i potatisen. Tillsätt äppelbitarna. Peppra.

  4. Stek blodpuddingen i 1 msk olja tills den har fått fin färg. Vänd ner den i potatisen och vänd runt försiktigt. Strö över timjan.

Gör så här

  1. Skär 1/2 äpple i skivor. Lägg 250 g fryst mango i en liten matberedare och häll på 3 dl Tropicana äppeljuice. Kör på full effekt till en krämig slush. Fördela i glas och garnera med äppelskivorna. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!