Blodgrapemarmelad

Blodgrapemarmelad får en härligt bittersöt smak och lite extra djup av rommen.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 blodgrape
  • 2 lime
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 2 msk rom - mörk
  • 750 g syltsocker

Gör så här

  1. Skölj och skala grapefrukten med en kniv ända in till fruktköttet, inget vitt ska vara kvar. Skär frukterna i tunna skivor och skär dem sedan i mindre ”tårtbitar”.

  2. Halvera limen och pressa ut saften. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna.

  3. Lägg grapefrukten och den saft som runnit ur frukterna samt eventuella kärnor, limesaft, vaniljstång, vaniljfrön, vatten och rom i en gryta. Koka under lock på svag värme ca 1 timme.

  4. Blanda ner syltsockret i marmeladen, lite i taget, under omrörning. Koka marmeladen kraftigt utan lock 2–3 min. Skumma och gör marmeladprov.

  5. Plocka upp vaniljstång och eventuella kärnor och häll marmeladen i steriliserade, varma burkar. Sätt på lock och förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!