Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter

Blodapelsinsallad med burrata och rostade hasselnötter är en enkel men underbar sidosallad till t ex pocherad eller grillad lax.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 blodapelsiner - gärna Moro
  • 100 g salladsmix - späd
  • 1 burrataost - eller buffelmozzarella (270 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hasselnötter - skalade, rostade
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär bort skalet och allt det vita runtom apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv.

  2. Fördela salladsmixen på ett fat. Strö över apelsinklyftorna. Lägg en burrataost över salladen. Ringla över olja.

  3. Grovhacka nötterna och strö dem över salladen. Krydda med flingsalt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!